Ducona Holland B.V.


Postbus 124 7120 AC Aalten
0543477114 Klik om te bellen

Over Ducona Holland B.V.

Ducona Holland BV: een kerngezond familiebedrijf
Ducona Holland BV is op 1 maart 1991 opgericht en heeft in 2021 haar 30-jarig jubileum gevierd. Het familiebedrijf in Aalten maakt een stabiele groei door en is financieel kerngezond. Met onze ruime ervaring in de PET-verpakkingsindustrie zijn we actief voor afnemers in diverse toepassingsgebieden. Dankzij een productiecapaciteit van ruim 250 miljoen PET-flessen per jaar zijn we specialist in PET-verpakkingen voor frisdrank, verse sappen, bier, wijn, zuivel, melk, sauzen, dressings, siroop, chemie, automotive producten, wasmiddel en detergenten.

De klantgerichte producent van PET-verpakkingen
Wanneer u met ons werkt, zult u direct de voordelen ervaren van onze korte lijnen en snelle reactie op al uw vragen. Meedenken is onze kracht. We investeren ook voortdurend in kwaliteit, automatisering en productinnovatie. Steeds met als doel om voorop te lopen in de markt en optimaal op uw wensen te kunnen inspelen. We werken dan ook voor klanten van naam, die op basis van strenge kwaliteitsaudits voor Ducona kiezen. Zo zijn we de preferred supplier voor opdrachtgevers in heel Europa.

Ducona staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen
Ducona is continu actief met onderzoek, innovaties en verbeteringen op het gebied van milieu, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit resulteert in steeds verdere materiaalreductie, inzet van gerecycled materiaal, lager energieverbruik en het verminderen van de afvalstroom. Zo maken wij o.a. gebruik van LED-verlichting en Free-cooling apparatuur, waarvan het energieverbruik fors lager is ten opzichte van conventionele apparatuur.

Materiaalreductie
Ducona voert als PET-flessen producent voortdurend overleg met klanten om de mogelijkheden van materiaalreductie te onderzoeken. In de ontwerpfase wordt hier al naar gekeken, waarbij we uiteraard steeds rekening houden met de verwerkbaarheid van de PET-verpakking voor de afnemer en het gebruiksgemak voor de consument. De resultaten mogen er zijn: bij een gewichtsbesparing van 2 gram per fles genereren we bij onze jaarcapaciteit van 250 miljoen flessen ruim 500.000 kg materiaalreductie.

Groene Energie
Ook het verminderen van het energieverbruik binnen onze organisatie is een continu proces. Wij beschikken over een state-of-the-art machinepark dat voorzien is van de nieuwste energiezuinige technologie. Zo worden proceswarmte en luchtdruk opnieuw gebruikt. De energiezuinige LED-verlichting in onze productieafdeling en opslagruimtes is voorzien van tijdschakelaars, daglichtsensoren en bewegingsmelders die gedurende de dag de verlichting bijsturen. De gehele plant wordt voorzien van groene energie. De benodigde koeling van ons machinepark wordt voornamelijk aangeleverd door Free-cooling, waarbij gebruik wordt gemaakt van de buitentemperatuur om zeer energiezuinig te kunnen koelen. Naast besparing wekt Ducona ook een substantieel deel van haar energie zelf op. Dit gebeurt met 3.200 zonnepanelen die op het dak zijn geplaatst.

Strong Solutions in PET Packaging

Foto's

Sapfles 500ml

Ducona Holland B.V. in het kort

Diensten

Ontwerpen van verpakkingen
Produceren van standaardverpakkingen
Produceren van verpakkingen op maat

Soorten verpakkingen

PET preforms, flessen en PE sluitingen

Certificeringen

BRC IOP Grade AA

BRC IOP Grade AA

Onze locatie

Ducona Holland B.V.


Postbus 124 7120 AC Aalten
0543477114 Klik om te bellen