Chassisonderdeel auto gemaakt van petflessen

Het Bayerconcern heeft een innovatieve materiaalsoort ontwikkeld op basis van gerecyclede PET-flessen en watertonnen (voor waterkoelers) dat zo sterk is dat het traditionele staalplaten en aluminium bij de productie van auto’s kan vervangen. Het concern wil op dit terrein een toonaangevende rol gaan spelen, zo maakte Bayer vrijdag bekend.

Het gebruik van polycarbonaat en polyester van gerecyclede flessen kan een aanzienlijke besparing opleveren van gebruikte basisgrondstoffen en energie die nodig is bij de productie van de originele staal- en aluminiumplaten.

De materiaalsoort die Bayer MaterialScience heeft ontwikkeld is sterker, flexibeler, hittebestendiger en makkelijker te bewerken dan traditionele materialen in de automobiel-industrie, stelt het bedrijf.

Behalve kostenbesparingen biedt het nieuwe materiaal ook grotere design-mogelijkheden, omdat het zich perfect integreert met andere materialen. De toepassingsmogelijkheden zijn volgens de producent groot: van kofferbakken, hard tops van cabrio’s, spoilers tot volledige panelen.

Bron: Z24

pet flec

Op May 10, 2011